onsdag 8 augusti 2007

Cirkus Reinfeldt i rötmånaden!

Så här mitt i rötmånaden så drar den borgerliga cirkusen igång igen. Frågan är väl snarast vilken koll Statsminister Reinfeldt har på sin regering egentligen. Efter att ha sett TV-serien "Romarrikets uppgång och fall" så kan man se vissa likheter med den borgerliga regeringens olika utfall. Romarrikets Kejsare hade över tiden problem med sina provinser. Reinfeldt har just nu problem med Folkparti provinsen, Center provinsen och en provins inom sin egen provins, nämligen Skatteutskottets ordförande Lennart Hedqvist. Hedqvist har till sist kommit på att det kanske är orättvist att en 10 miljoners villa i Danderyd ska betala samma skatt som en normalvilla i Karlskoga. Det borde vara rimligt att den dyrare fastigheten bidrog med mera pengar till statskassan än det lilla huset i Karlskoga, var andemeningen i det Hedqvist sa. Ja, man kan inte säga att Hedqvist har fel, det är precis det vi Socialdemokrater alltid har sagt. Skatt ska betalas efter bärkraft. Men si Hedqvist fick omedelbart smäll på fingarana av den annars totalt osynlige Reinfeldt. Uppgörelsen ligger fast säger Stasministern, Kd ledaren och Centerledaren. Detta trots att de inte kan prestera en finasiering av sin överenskommelse. Med viss politiskt erfarenhet så kan jag konstatera att det är väl ingen konst att enas om skattelindringar om man struntar i hur notan ska betalas. Heder åt Hedqvist som åtminstone kan räkna och dessutom har förstått lite av vad innebörden av ordet rättvisa står för. Det senare är Regeringen i sin helhet totalt befriad ifrån.
Provinsen Folkpartiet vill ha ny folkomröstning om EMU. Nej nej säger den annars så osynlige Reinfeldt. EMU frågan är död under denna mandat period var Statsministerns budskap. Är regingen oense om detta fick den Folkpartistiske EU ministern frågan från K-G Bergström på SVT. Nej då kvittrade EU ministern det här är ett Folkpartiförslag som vi som Folkpartistiska ministrar ska driva i regeringen. Ursäkta ingår inte Folkpartiet i regeringen eller har man missat något??
Centern vill ha ny arbetsrätt som innebär att fackets medlemmar ska försvagas och det ska vara frivilligt om man vill ha regler på arbetsmarknaden eller inte!!
Nej nej säger Statsministerns talesman i arbetsmarknadsfrågor, Littorin alltså! Det blir inga ändringar i LAS under denna mandatperiod säger han. Det är Centerns förslag som de diskuterar. Hallå!? Ingår inte Centern i regeringen eller har man missat detta också??

Nej Cirkus Reinfeldt är i full gång! Reinfeldt säger väl snart som en annan mera känd cirkusdirektör sa " Största möjliga tystnad" Risken är ju annars att fler stolligheter kommer svenska folket till del

Sven-Erik Österberg

Inga kommentarer: