fredag 29 juni 2007

Littorin har förstört A-kassan

Nu försöker Arbetsmarknadsminister Littorin ömma för dem som inte har någon Arbetslöshetsförsäkring. Han gör det genom att säga sig vilja åstadkomma ett obligatoriskt A-kassesystem. Frågan ska nu utredas av en enmansutredning. Ytterligare ett system skifte på den svenska arbetsmarknaden som Littorin genomför med riktade direktiv som bara ska verkställas. Ingen parlamentarisk utredning som ger möjlighet att ventilera alla de synpunkter som finns och där alla parter kan komma till tals. Littorins melodi är att lägga lock på, diktera vad som ska komma fram och sedan verkställa med minsta möjliga chans till att ha synpunkter på lagt förslag inte minst från alla dem som ska verkställa det som beslutats.
Det är som jag sagt tidigare: De "nya" Moderaterna genomför de gamla Moderaternas politik utan att erkänna detta. Övriga borgerliga partier verkar som vanligt helt avhängda, nedtryckta under det moderata maktoket.
Dessutom fick jag idag ytterligare belägg för att Littorin undanhåller sig från offentlig debatt där han anser sig inget har att vinna. Radio P4 extra ville ha mig med i en lunchdebatt. Debatten blev av men inte mot Littorin som i vanlig ordning avstod.
Regeringen Reinfeldt skyr det offentliga ljuset! Träder fram bara när deras budskap får stå oemotsagt.
Detta är oacceptabelt!

Sven-Erik Österberg

1 kommentar:

Grottolle sa...

Ja det ska bli väldigt intressant nu att se hur dom som kallar sig Liberaler i riksdagen ställer sig att koletivansluta folk till A-kassan. Är det inte dom som pratar om folks frihet. Men dom vänder säkert kappan som vanligt efter vinden.