söndag 16 september 2007

Regeringen för en omodern politik!

Efter en veckas besök i Korea med mitt utskott så är man uppfylld med intryck, information och tankar. Korea är i stort ett välmående land. Hög teknisk utveckling, likaså en industri av världsklass. Däremot har man våldsamt stora klyftor i landet. Man har även väldigt låga födelsetal.

Att en marknadsekonomi utan en stark stat ger stora klyftor är ju ingen överraskning. Saknar man dessutom sjukförsäkring, ingen betald barnledighet, urusel arbetslöshetsförsäkring och en arbetsmarknad där ungefär 50% saknar all anställningstrygghet, så är ju resultatet given. Koreanerna vill göra något åt detta. De inser att ökade klyftor skapar problem. De inser att när tryggheten vid barna födande inte finns så föds få barn. De inser att avsaknaden av offentlig sjukförsäkring ger ett otryggt samhälle för de flesta.

Lyssnade man på den senaste Centerstämman så verkar det ju som om Maud Olofsson och hennes Stureplans företrädare siktar på att skapa det Koreanska samhället. Genom att statsminister är otydlig i vanlig ordning och inte biter ifrån, så undergrävs även hans parti i fråga om vad man vill med det svenska samhället.

När regeringen naggar det svenska trygghetsnätet i kanten, som de gjort under det år de haft makten, så råder det ju ingen tvekan om åt vilket håll Sverige glider. Sakta men säkert ner i orättvisans och otrygghetens avgrund. Både Centerledaren och Statsministern tycks tro att blir vara våra väljare kvar på kanten till avgrunden så ordnar det sig. Kan vi dessutom kapa solidaritetens säkerhetslina mellan dem som är med och dem som är utanför, så kan vi på sikt strunta i dem som ramlar ner och bara ägna sig åt dem som är med. " Jag talar till dem som arbetar" säger Statsministern, med gliringen att Mona Sahlin ägnar sig åt alla och bekymrar sig för dem som har det svårt.

Det verkar just nu som att allt fler tror på Mona Sahlin och allt färre på den som bara talar till vissa i samhället. Typiskt är väl också att den minister som bäst behåller sitt förtroende är den som avgår, nämligen Odenberg. En rakryggad politiker som jag känt under flera år och som jag har respekt för. Klart att han blir förbannad när Finansministern klampar in i hans bo, river ut en del av bohaget utan att fråga första och Statsminsitern bara nickande ser på.Nej Regeringen för en omodern politik som leder till ett kallare och orättvisare samhälle. Det Koreanerna vill kämpa sig ur håller Borgarna på att skapa i Sverige. Svenska folket är missnöjt med denna utveckling det är tydligt, trots den bästa högkonjunkturen på 40 år


Sven-Erik Österberg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Citerar:
Nej Regeringen för en omodern politik som leder till ett kallare och orättvisare samhälle.

Och dina taxiresor för 77.000 under nio månader bidrar till att vi snabbare får ett varmare samhälle....så där en 5-6 grader

Anonym sa...

SAP:s miljömål:

http://www.socialdemokraterna.se/Templates/Page____1997.aspx

Det är svårt att leva som man lär ut i bland

Lucas Regnér sa...

Enormt onyanserad kommentar du fällde i SVT's rapport idag. Du påstår att om en kris hade inträffat under kvällen Schenström var berusad hade det kunna gå "riktigt illa". För det första så är hon ju knappast ensam i krisberedningen. Och om du inte minns så spelar det tydligen ingen roll hur nyktra vissa socialdemokratiskt rekryterade statssekreterare (*host*Lars Danielsson) är, för de kan ju ÄNDÅ inte hantera kriser!

Dåligt av dig.

Lucas Regnér

Grottolle sa...

lucas regner

Och vad för fel har Lars Danielsson gjort då. Mig veterligt har man inte kommit fram till något fel som var begånget..
Men det är bara så att om man jobbar då ska man vara nyckter..
Men nu har vi en statminister som anser att man kan dricka på jobbet. Det är skrämande.